Artemysia

over ons

Jeroen en Martine

Hij schildert en illustreert, zoekt en vindt hout, bewerkt het vakkundig.

Zij fotografeert – puur en ongedwongen, vangt beelden en woorden,

print en vervolmaakt.

Artemysia staat voor kostbare herinneringen op duurzaam hout.
Unieke artistieke creaties

handgemaakt in een huiselijke sfeer
met vakmanschap, toewijding en liefde.

Veel liefde.

Chemie op zijn best

In chemie draait alles om de reactie die ontstaat als twee of meer stoffen met elkaar in contact komen. Toen wij elkaar ontmoetten, sloeg meer dan één vonk over. Sinds 2007 delen we onze levens en tillen we elkaar zowel privé als professioneel naar nieuwe hoogtes.

Na een opleiding aan de kunstacademie – Jeroen schilderkunst, Martine kunstfotografie – startten we in 2011 met het bevestigen van eigen werk op houten blokken. Een nostalgische knipoog naar de foto’s uit onze kindertijd, die zorgvuldig op hout werden gekleefd en zowel thuis als bij onze grootmoeders in de woonkamer hingen. Het concept bleek een schot in de roos.

Onze houtcreaties werden een instant succes en kregen internationaal her en der navolging. Artemysia werd een gevestigd label en verhuisde van de zolderkamer naar een heus atelier-aan-huis. Ons klantenbestand breidde uit, wij groeiden mee. Samen, want zo zijn we op ons best.

Creatieve coproducties

We geloven in slow design. In creëren met hoofd, hart en handen. Elke realisatie die de deur uitgaat, is een co-creatie die in eigen huis wordt gemaakt: van verrassende fotoshoots en gepersonaliseerde illustraties, tot andere creatieve concepten op maat. Elk product gaat door onze vier handen, zodat geen detail aan de aandacht ontsnapt.

We zijn partners. Een creatieve tandem. Levensgenieters. We houden van Normandië, Picardië en onze zonen. Van sfeerlichtjes in huis en blijvend vernieuwen. Van de eerste kop koffie, creatieve recyclage en 1001-wolprojecten-in-de-aanslag-hebben. Van geïmproviseerde maaltijden en ontbijten zonder klok. Van de rijkdom in kleine en grote momenten.

Samen creëren we herinneringen en leggen we ze vast.
De mooie en de minder evidente. De alledaagse en de meer bijzondere.
De onze en die van jou. Omdat ze hout waard zijn.

Geen producten in je winkelmand.